blog_slider-1920x400-blog 500x400-blog

Atık Yakma Tesislerinde Sürekli Emisyon Ölçümü

cevre-4-01_blogGünümüzde tüm tedbir ve geri kazanım işlemlerine rağmen, başta endüstriyel üretim tesisleri olmak üzere her yıl 400 milyon tondan fazla tehlikeli atık oluşmaktadır. Bu tehlikeli atıklar; kozmetik ürünler, deterjanlar, teknolojik ürünler vb. endüstriyel malzemelerin birer yan ürünü olarak ortaya çıkmaktadır. Üretim faaliyetleri sonucu ortaya çıkan katı, sıvı ve gaz atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için bertaraf edilmesi veya etkilerinin en aza indirilmesi gerekmektedir. Bertaraf edilmesi mümkün olmayan atıklar sürekli olarak kontrol altında tutulmalı, doğaya ve insan sağlığına zararının en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Zararlı atıkların bertaraf edilmesi ve atıklardan enerji elde edilmesi amacına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda atık yakma tesisleri kurulmuştur.

Atık yakma tesisleri, her ne kadar katı atıkları kütlesel olarak azaltsa da atıkların yakılması sonucu çeşitli gaz emisyonlarının açığa çıkmasına ve zararlı gaz bileşenlerinin atmosfere yayılmasına sebep olmaktadır. Bu atık emisyonlarının atmosfere salınım miktarı, belirli yasa ve yönetmeliklerce sınırlandırılmıştır. Bu sayede hem atıklar yakılarak bertaraf edilebilmekte hem de tehlikeli gaz emisyonları kontrol altında tutularak çevreye etkileri en düşük seviyeye indirgenmektedir.  

 

Atık yakmacems_cinemagraph-min tesisleri, atıkları kütlesel olarak azaltmasının yanı sıra, yanma sırasında ortaya çıkan ısı enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi gibi büyük bir avantajı daha bulunmaktadır. Bu sayede sürdürülebilir atık-enerji yönetimine katkı sağlamaktadır.

Son yıllarda atık yakma teknolojisi ve emisyon kontrolü önemli ölçüde iyileşmiş olsa da bu tür tesislerin atmosfere bıraktığı gazlar sürekli olarak izlenmelidir. Tesis kapasitesi değişmeksizin atık yakma tesislerinin tamamı, bahsi geçen yasa ve yönetmelikler kapsamında bildirilen en düşük emisyon ölçüm limitlerini sağlamalı ve emisyon değerleri bakanlık tarafından sürekli olarak izlenmelidir. 

compound-name_range_unit_of-_list

Bu tesislerde yanma işlemi sonrasında CO, CO2, NOx, SO2, HF, HCl ve poliaromatik hidrokarbon gibi kirletici gazlar açığa çıkmaktadır. Bu parametreler arasında yasa ve yönetmelikler içerisinde belirlenen bileşenlerin sürekli olarak izlenmesi için GASMET CEMS II e, en güvenilir teknolojilerden biri olan FTIR (Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi) teknolojisini sunmaktadır. EN14181 ve EN15267 standartlarına uygun şekilde KGS1 sertifikasına sahip olan sistem, Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliğine ve bağlı olduğu standartlara uygun olacak şekilde tasarlanmıştır.

Gasmet CEMS II e analizörünün modüler yapısı kurulum ve servis hizmetini kolaylaştırıp, arıza süresini azaltmaktadır. Tüm CEMS II e analizörleri, kurulumu yapılacak olan tesise özel ve ölçüm ihtiyacına uygun şekilde üretilerek kalibre edilmektedir. Sistemin her gün otomatik olarak yaptığı arka plan düzeltmeleri sayesinde ölçüm kalitesi ve güvenilirliği en üst seviyede tutulmaktadır.

Gasmet CEMS II e sistemi temel olarak; CX4000 FTIR gaz analizörü, Gasmet örnekleme ünitesi, Gasmet endüstriyel bilgisayar, analog veya dijital çıkış terminalleri, oksijen analizörü ve opsiyonel FID (toplam organik karbon) analizöründen oluşmaktadır.

Detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.setteknik.com.tr/surekli-emisyon-olcum-sistemi-cems-ii-e

Neden GASMET CEMS II e Analizörünü Seçmeliyiz?

SET Teknik Emniyet ve Çevre Teknolojileri olarak; atık yakma tesislerinde en güvenilir çözüm olan GASMET CEMS II e gaz analizörü, ülkemizde ve dünyada birçok büyük endüstri tarafından tercih edilmektedir. Tüm yasal gereklilikleri karşılayan ekipmanları kullanarak risk faktörünü azaltan GASMET CEMS II e gaz analiz sistemi; minimum bakım, işletme maliyeti ve kalibrasyon ile işletme tasarrufunu sağlamaktadır. Kullandığı yazılım sayesinde ileride zorunlu olarak eklenmesi gereken yeni bileşenlerin ek bir montaj veya kurulum gerektirmeden yazılım üzerinden sisteme entegre edilebilmesi sayesinde uzun vadede kullanıma uygunluk ile endüstriyel firmaların tercih sebebi olmuştur.  

Set Teknik Emniyet ve Çevre Teknolojileri A.Ş. olarak; Gaz Algılama Sistemleri, Proses Gaz Analiz Sistemleri, Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri, Endüstriyel İş Güvenliği Ekipmanları ve Yanma Teknolojileri konularında, 2004 yılından bu yana her geçen gün geliştirerek bugüne taşıdığımız satış ve teknik destek tecrübemiz ve tamamı Türkiye ve Avrupa normlarına uyumlu ürünlerimiz ile mühendislik çözümleri sunmaktayız.

Paylaş:
İlgili Ürünler
Gasmet CEMS II e SEÖS (Atık Yakma)

Gasmet CEMS II e SEÖS (Atık Yakma)

Gasmet
Gasmet CEMS II e, TÜV ve MCERTS sertifikalarına sahip olup, sürekli emisyon ölçüm sistemleri ve gaz analiz sistemleri için çözüm sunmaktadır. Tüm sistem parçaları 180 °C ısıtıldığı için sistemi sıcak, ıslak ve korozif gaz koşullarında ölçmek için idealdir.

Gasmet CEMS II e esnekliği artırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Standart Gasmet CEMS II e; Gasmet FTIR analizörü, Gasmet örnekleme sistemi ve Gasmet endüstriyel bilgisayardan oluşur. CEMS II e, müşteri ihtiyaçlarına göre bir ZrO2 Oksijen Analizörü ve / veya Gazlı Alev İyonlaşma Dedektörü GFID ile donatılabilir.

Diğer İçerikler

TEMSİLCİLİKLER

E-Bülten Kayıt
Bize Ulaşın